4 Günlük Bebek Anjiyo ile Hayata Döndü

4 Günlük Bebek Anjiyo ile Hayata Döndü

Henüz 4 günlükken ana damarında darlık olduğu ortaya çıkan bebek, zamana karşı bir yarışta hayata döndürüldü. Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Taner Yavuz ve ekibinin 3 saat süren müdahalesi sonucunda, bebeğin damar yoluna

4 Günlük Bebek Anjiyo ile Hayata Döndü

 

Henüz 4 günlükken ana damarında darlık olduğu ortaya çıkan bebek, zamana karşı bir yarışta hayata döndürüldü. Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Taner Yavuz ve ekibinin 3 saat süren müdahalesi sonucunda, bebeğin damar yoluna makara ipliğinden ince kıldan biraz kalın bir telle, damar yolundan geçilerek açıldı.



Doğumundan 4 gün sonra bebeklerinin karnında şişlik şikâyeti yaşadığını fark eden aile Abant İzzet Baysa Tıp Fakültesine başvurdu. Acilen yoğun bakıma yatırılan bebeğe konulan teşhiste kalbinin kasılmadığı belirlendi.

1 gün boyunca çocuk kardiyolojisi yoğun bakım merkezi arayan aileye, Okan Üniversitesi Hastanesinde hem çocuk kardiyolojisinde hem de yenidoğan yoğun bakımda yer olduğunun bildirilmesi üzerine, bebek ambulansla Okan Üniversitesi Hastanesi yenidoğan yoğun bakım servisine getirildi. 

 

 

“Hastaneye Geldiğinde Organ Yetersizlikleri Mevcuttu”

Hastaneye geldiğinde yaşam fonksiyonlarının nerdeyse durmak üzere olduğunu söyleyen Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Yavuz, “Hastanemize geldiğinde bebeğin akut kalp yetersizliği ve buna bağlı çoğul organ yetersizliği vardı. Çevreyle teması kesilmiş, uykuya meyilli, emmesi, beyin fonksiyonları ve böbrek kan akımı bozulmuştu. Ayrıca idrar çıkaramıyor, karaciğer dolaşımının bozulmasına bağlı olarak değerleri yükselmişti.” şeklinde konuştu.

Solunum sıkıntısı yaşayan bebek acilen solunum makinesine bağlandı ve ana damar-orta kapağındaki darlığa bağlı olarak vücuda kan gitmediği saptandı. Damarlarındaki darlığın çok ciddi boyutta olması ve buna bağlı olarak kalp kasılmasında bozulma olduğu belirlendi.

 

“Kıldan Biraz Kalın Bir Telle Kalp Kapağından Geçildi”

Damar darlığı çok ciddi boyutta olup, damardan çok az kan geçen bebek derhal ameliyata alındı. Makara ipinden (1,8 mm) daha ince ve kıldan (0,1 mm) biraz kalın (0,3 mm) bir telle kalp kapağından geçilerek, kapakta önce 5 mm daha sonra 7 mm çapında balonlar şişirilerek kapak genişletildi. Kalp kapağı açıldıktan hemen sonra kalp kasılması düzelen bebeğin saatler içerisinde karaciğer ve böbrek işlevleri düzeldi. İdrar çıkarmaya başlayan bebek ameliyattan 1 gün sonra da solunum makinesinden ayrıldı.

 

Bebeklerinin mucizevi bir şekilde sağlına kavuştuğu için çok mutlu olduklarını söyleyen aile, Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Taner Yavuz’a ve Yenidoğan uzmanı Yrd. Doç Dr. Şenol Bozdağ’a çok teşekkür ettiklerini, bebeklerinin rutin kontrolleri bittikten sonra kucaklarına alacakları günü sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 HONAZ YENİ SOSYAL TESİS İÇİN İMZA ATTI
HONAZ YENİ SOSYAL TESİS İÇİN İMZA ATTI
 ORGANİZE TARIM BÖLGELERİ HAYATİ ÖNEMDE
ORGANİZE TARIM BÖLGELERİ HAYATİ ÖNEMDE