GREAT PLACE TO WORK AVRUPA'NIN EN İYİ 25 ÇOK ULUSLU ŞİRKETİNİ AÇIKLADI

GREAT PLACE TO WORK AVRUPA'NIN EN İYİ 25 ÇOK ULUSLU ŞİRKETİNİ AÇIKLADI

Great Place to Work Enstitüsü, Avrupa’nın En İyi İşverenleri araştırmasının sonuçlarını açıkladı. 16. kez düzenlenen araştırmaya 19 ülkeden, 2.800 şirket katıldı. Araştırmada toplam 1,6 milyon çalışan temsil edildi.

 GREAT PLACE TO WORK AVRUPA'NIN EN İYİ 25 ÇOK ULUSLU ŞİRKETİNİ AÇIKLADI

 

Dünya çapında her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı analiz ederek en iyi işverenleri belirleyen Great Place to Work Enstitüsü, Avrupa’nın en iyi çok uluslu işverenlerini açıkladı. En az 3 ülkede faaliyet gösteren, minimum 1.000 çalışan olan şirketlerin dahil edildiği araştırmada; Great Place to Work modeline ait güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhundan oluşan boyutlar analiz edildi.

 

Birinci Salesforce, ikinci Mars, üçüncü Scandic oldu

 

Listenin bir numarası 3.520 çalışanı bulunan Salesforce oldu. İkinci sırada 14.594 çalışan sayısıyla Mars gelirken, üçüncü sıraya 2.339 çalışana sahip Scandic yerleşti. The Adecco Group dördüncü, Cisco beşinci, AbbVie altıncı oldu. SAS Institute’nün yedinci olduğu listede, Daimler Financial Services sekizinci, Cadence Design Systems dokuzuncu, Admiral Group ise onuncu oldu.

 

İmalat ve pharma sektörleri ön plana çıktı

 

11. sıradaki Hilton’u Amgen, USG People ve Bristol-Myers Squibb takip etti. Kiabi’nin 15. olduğu listede, Smith & Nephew kendine 16. sırada, W. L. Gore & Associates ise 17. sırada yer buldu. DHL Express 18. olarak listeye girmeye hak kazanırken, Novo Nordisk 19., EY 20., Britvic 21. olarak listeye girdi. SC Johnson & Son’ın 22. sırada olduğu Avrupa’nın en iyi çok uluslu şirketleri listesinde, H&M 23., Grünenthal 24. ve Phoenix Contact ise 25. oldu.

 

Türkiye’nin en iyi 3 işvereni listeye girdi

 

Geçtiğimiz mayıs ayında açıklanan Türkiye’nin En İyi İşverenleri listesinde de yer alan Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında 250-500 çalışan sayısı kategorisinin birincisi olan AbbVie, 2.000 üzeri çalışan sayısı kategorisinin ikincisi Hilton ve dördüncüsü H&M Avrupa’nın en iyi çok uluslu şirketleri arasına girmeyi başardı.

 

Çalışanların %92’si şirketleriyle gurur duyuyor

 

 

Avrupa bölgesinde faaliyet gösteren çok uluslu şirketlerin analizlerinde en yüksek Great Place to Work boyutu, yüzde 92 ile gurur oldu. Bu boyutu hakkaniyet ve takım ruhu izliyor. Çalışanların yüzde 90’ı çalıştıkları şirkette dostça bir çalışma ortamı olduğunu, çalışanların iş birliğine güvenildiğini ve aynı oranda yöneticilerin kendilerine hakkaniyetli davrandığını belirtiyor.

 

Yüzde 89’u yöneticilerin kendilerine güvendiğini ifade ediyor

 

Çalışanların yüzde 89’u yöneticilerin kendilerine güvendiğini, yüzde 88’i ise saygı duyduğunu belirtiyor. Çalışanlar, çabalarının takdir edildiğini, yeteneklerinin yöneticiler tarafından değerlendirildiğini, fikir ve önerilerine değer verildiğini, iş-yaşam dengesi konusunda şirket tarafından desteklendiklerini ifade ediyor.

 

Ekonomik hedeflerle çalışanların mutluluğu arasında doğru orantı mevcut

 

Avrupa’daki şirketlerin analiz sonuçlarında ortaya çıkan en önemli bulgunun gurur ve hakkaniyet olduğunu belirten Great Place to Work Türkiye Genel Müdürü Eyüp Toprak,“En iyi işveren seçilen şirket çalışanlarının iş yerinde kimseye ayrımcılık yapılmadığını, yöneticilerin tüm iş süreçlerinde dürüst davrandıklarını belirtmeleri önemli bir kıstas. Şirketlerin ekonomik hedefleri ile çalışanların mutluluğu arasında doğru bir orantı mevcut. Yaptığımız tüm analizlerde; çalışan merkezli ve güven üzerine kurulu iş yeri kültürünü benimseyen şirketlerin ekonomik performanslarının yükseldiğini görüyoruz.” dedi.

 

Great Place to Work hakkında:

 

Great Place To Work Enstitüsü, kurum kültürü konusunda uzmanlaşmış, 5 kıtada ve 60’tan fazla ülkedeki ofisiyle sektör ayrımı olmadan tüm ölçeklerdeki şirketlere mükemmel iş yerlerini inşa etmeleri, geliştirmeleri konusunda destek veren bir araştırma ve danışmanlık kurumudur. Great Place to Work, 30 yılı aşkın süredir dünya çapındaki en iyi işverenleri belirlemekte ve sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktadır. En İyi İşverenler listeleri, işveren markasının duyurulması ve güçlendirilmesi için şirketler tarafından tercih edilen ve kabul görmüş bir araştırmadır. Enstitü’nün her yıl 7 bine yakın işletme ve 16 milyondan fazla çalışanı dahil ettiği analizleri, kurum kültürü alanında dünyada gerçekleştirilen en geniş çaplı araştırma olma özelliğini taşımaktadır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 HONAZ YENİ SOSYAL TESİS İÇİN İMZA ATTI
HONAZ YENİ SOSYAL TESİS İÇİN İMZA ATTI
 ORGANİZE TARIM BÖLGELERİ HAYATİ ÖNEMDE
ORGANİZE TARIM BÖLGELERİ HAYATİ ÖNEMDE