Dünya Sırtını Dönerken Katar'a Kim Kucak Açtı ?

Dünya Sırtını Dönerken Katar'a Kim Kucak Açtı ?

Tüm Dünya Katar'la olan tüm diplomatik ilişkilerini keserken Birtek Ülke, anlaşmazlıklarının sona erdiğini duyurdu.

Dünya Sırtını Dönerken Katar'a Kim Kucak Açtı ?


 

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi iki ülke arasındaki ilişkilerin genişletilmesi, krizlere ve tehlikelere karşı ortak hareket edilmesi ve aradaki anlaşmazlıkların sona erdirilmesi konusunda anlaşmaya vardı.

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Maldivler, Mısır ve Yemen, Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurması ve Katar'ın, Yemen'deki Uluslararası Koalisyon'dan çıkarılması açıklamasının ardından gelmesi dikkati çekti.

İKİLİ İLİŞKİLERİ GÜÇLENDİRİYORLAR

Cuburi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Cuburi'nin Katarın Başkenti Doha'da, dün, Şeyh Temim ile bir araya geldiği ve görüşmede ikili ilişkilerin güçlendirilmesi, bölgesel sorunlara karşı çözüm yollarının arandığı belirtildi.

Açıklamada, Irak'ın komşu Arap ülkeleri ile ilişkileri güçlendirmeye önem verdiği ve özellikle terör örgütü DEAŞ'ın bitmeye yakın olduğu bir ortamda, kardeş ülkeler ile sürekli ve verimli iş birliği gerçekleştirilmesi için çalışıldığı aktarıldı.

KATAR TERÖRE DESTEK VERMEKLE SUÇLANIYORDU

Katar Emiri'nin Irak'ın bölgedeki önemine ve iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin gerektiğine dikkati çektiği ve ülkesinin Irak ile iyi ilişkiler geliştirmesini istediği kaydedildi.
Cuburi'nin ise DEAŞ'ın bitirilmesinden sonra Irak'ın yeni bir aşamaya gireceğini, ülke içinde istikrarı ve güvenliği sağlamaya katkı sağlayacak herkese kapılarının açık olduğunu söylediği

Eski Irak Başbabakanı Nuri el-Maliki'nin de aralarında bulunduğu Iraklı üst düzey çok sayıda isim daha önce yaptıkları açıklamalarda Katar'ı Irak'taki teröre destek vermekle suçlamıştı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 HONAZ YENİ SOSYAL TESİS İÇİN İMZA ATTI
HONAZ YENİ SOSYAL TESİS İÇİN İMZA ATTI
 ORGANİZE TARIM BÖLGELERİ HAYATİ ÖNEMDE
ORGANİZE TARIM BÖLGELERİ HAYATİ ÖNEMDE