TUNA’DAN ÇİN SEDDİ’NE KADAR HER YERDE OLACAĞIZ

TUNA’DAN ÇİN SEDDİ’NE KADAR HER YERDE OLACAĞIZ

Merkezefendi Belediyesi ve Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) işbirliğinde düzenlenen ‘Aysiad 13. Kuruluş Yıldönümü ve Merkezefendi Belediyesi Güzel Türkçe İsimli İşyerleri Ödül Töreni’ gerçekleştirildi.

TUNA’DAN ÇİN SEDDİ’NE KADAR HER YERDE OLACAĞIZ

Merkezefendi Belediyesi ve Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) işbirliğinde düzenlenen ‘Aysiad 13. Kuruluş Yıldönümü ve Merkezefendi Belediyesi Güzel Türkçe İsimli İşyerleri Ödül Töreni’ gerçekleştirildi. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’de katıldı.

AYSİAD 13. Kuruluş Yıldönümü ve Merkezefendi Belediyesi Güzel Türkçe İsimli İşyerleri Ödül Töreni, Anemon Hotel’de düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği(AYSİAD) Başkanı Hüseyin Erikler ve protokol üyeleri katıldı.

AYSİAD’ın 13. kuruluş yıldönümünde konuşan AYSİAD Başkanı Hüseyin Erikler, “İlde birlik, işte birlik ve fikirde birlik prensibiyle kurulan AYSİAD’mızın 13. yılını kutlamaktayız. Mehmet Gökçe önderliğinde bir grup iş adamının uzun istişareler sonucunda 2004 yılında kurduğu derneğimiz 13. yılında yönetim kurulunda bulunan çok değerli arkadaşlarımla birlikte, sizlere hizmet etmekten ve büyük aile içerisinde yer almaktan mutluluk duymaktayım” dedi.

“GÜZEL TÜRKÇELİ GÜNLER DİLİYORUM”

Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) ile birlikte, güzel Türkçe adına böylesine önemli bir projede yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Bu anlamda öncelikle AYSİAD Başkanımız Sayın Hüseyin Erikler ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. Her millet, dilini ve kültürünü yüzyıllar boyunca yoğurur. Bu esnada dil, akan bir nehir gibi, içinden geçtiği her topraktan bazı unsurları alır. Her medeni milletin konuşma ve yazı dili, karşılaştığı medeniyetlerden alınma kelime ve deyimlerle doludur. Bu bakımdan milletin dili, o milletin çağlar boyunca yaşadığı tarihin âdeta özetidir. Şöyle bir bakarsak, yaşı en eski hesaplara göre 8 bin 500 olan Türkçe, bugün yaşayan Dünya dilleri arasında en eski yazılı belgelere sahip olan dildir. Ama bugün şöyle bir eğilimle karşı karşıyayız… Dünyada en çok konuşulan 5. dil olan Türkçemizin zenginliği, yabancı isim koyma çılgınlığına kurban ediliyor. Unutmamamız gereken bir nokta var. Eğer güzel Türkçemiz giderse, dilimiz giderse biz bu ülkeye yabancılaşırız. Çünkü dil vatandır ve bayraktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaptığı bir konuşmada ‘ Türk Dili'nin özleştirilmesi, zenginleştirilmesi ve kamuoyuna bunların benimsetilmesi için bütün yayın araçlarından yararlanmalıyız. Her aydın, hangi konuda olursa olsun, yazarken buna dikkat etmeli, konuşma dilimizi ise uyumlu, güzel bir duruma getirmeliyiz. Türk demek Türkçe demektir’ ifadelerine yer vermiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise 1998 yılında Mehmet Ali Birand’ın gençlerle yaptığı bir açık oturumda İngilizce sorulan ‘Başbakan olduktan sonra diğer devlet adamları ile hangi dilde konuşacaksınız’ sorusuna ‘Türkçe’ diye cevap vermiştir. Biz de bugün, güzel Türkçe ‘ye karşı duyarlılık ve özen gösterip, işyerleri adlarını ve markalarını Türkçe olarak kullanan işyerlerine törenle ‘En Güzel Türkçe isimli İşyeri Onur Ödülü’ nü vereceğiz. Bu anlamda işyerlerine ve markalarına Türkçe isimler vererek, duyarlılık gösteren bütün işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Güzel Türkçeli günler diliyorum” dedi.

“TUNA’DAN ÇİN SEDDİ’NE KADAR HER YERDE OLACAĞIZ”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’de törende yaptığı konuşmada, “Hedef Allah’ın izniyle kültür coğrafyası dediğimiz, ecdadın bize emaneti olan, yaklaşık olarak Tuna’dan Çin Seddi’ne kadar, yani iki okyanus arasındaki Türkçe konuşulabilen hemen hemen her yerde olmak, oralara ulaşmak, oralarda ticaret yapmak ve ekonomi ile ilgili ilişkiler kurmak hayalinden asla vazgeçmeden inşallah AYSİAD yoluna devam edecektir. Ve inşallah sizlerin gayretleriyle, sizlerin destekleriyle AYSİAD 13. 33. 53. 103. Yıllarını da kutlayacaktır. Değerli dostlar; dünya yeniden kuruluyor. Dünyadaki yeniden kurulan bu dönemde, dünyayı kuran yeni temel, dünyanın haritalarında yeni çizen kalem eskisi gibi artık ideolojik değil. Evet, o zaman da ideolojik değildi belki ama o ideoloji kılıfının içine yerleştiren şey tam anlamıyla ülkelerin menfaatleriydi. Ülkelerin menfaatlerini en üst düzeye çıkarma girişimleriydi. 1990 yılında Berlin duvarının yıkılmasıyla dünya başka bir pozisyona geçti. Berlin duvarı yıkıldıktan sonra ondan 3-5 sene önce doğru olan her şey artık yanlış hale geldi. Berlin duvarından sonra doğu blok – batı blok, sosyalist blok – kapitalist bloklar gibi bütün bloklar yerle bir oldu. Yerle bir olan bu bloklardan sonra dünya 1990’dan bugüne kadar hala elde ekonomik menfaat kalemi olmak üzere dünya haritasını yeniden çizmek gayretleri içerisinde. Onun için AYSİAD ruhu son derece önemlidir” dedi.

Törenin sonunda Türkçe isimli 31 işyerine ve çeşitli spor dallarında ödül alan 15 katılımcıya ödülleri verildi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 HONAZ YENİ SOSYAL TESİS İÇİN İMZA ATTI
HONAZ YENİ SOSYAL TESİS İÇİN İMZA ATTI
 ORGANİZE TARIM BÖLGELERİ HAYATİ ÖNEMDE
ORGANİZE TARIM BÖLGELERİ HAYATİ ÖNEMDE