BEYCESULTAN 5 BİN YILLIK TARİHE IŞIK TUTUYOR

BEYCESULTAN 5 BİN YILLIK TARİHE IŞIK TUTUYOR

Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü ve Arkeoloji Bölümü öğrencileri Çivril Belediyesi’nin düzenlediği “Beyce Sultan Gezisi’ne” katıldı.

BEYCESULTAN 5 BİN YILLIK TARİHE IŞIK TUTUYOR
 
Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü ve Arkeoloji Bölümü öğrencileri Çivril Belediyesi’nin düzenlediği “Beyce Sultan Gezisi’ne”  katıldı.
Çivril Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü ve Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin katıldığı “Beyce Sultan Gezi Programı” düzenledi. Öğrenciler, Denizli’nin Çivril ilçesinde Menteş ile Kocayaka Mahallesi arasında bulunan Beyce Sultan Höyüğü’nde yürütülen kazı çalışmalarını yerinde inceleme imkânı buldu. Kazı ekibinin başında yer alan Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eşref Abay, Beyce Sultan Höyüğü’nün geçmişe ışık tutan bir yer olduğunu belirterek, “Kalkolitik Çağ’dan Bronz Çağı’na, Selçuklu’dan Bizans İmparatorluğu’na çok geniş zaman diliminde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, çalışmalar sonucu Beycesultan Höyüğü’nden çıkan eserler 5 bin yıllık geçmişe ışık tutmaktadır.” dedi. 40 kültür tabakasının yer aldığı Beyce Sultan Höyüğü’nün Büyük Menderes Irmağı ve onun kollarını oluşturan çayların suladığı verimli Çivril Ovası’nda yer aldığını da belirten Abay, “Beycesultan yerleşiminde, özellikle Geç Tunç Çağ döneminde çok büyük bir şehir olduğunu, doğu - batı yönünde uzanan metre genişliğinde caddelerle bölündüğünü ve bu caddelerin arasında çok iyi parsellenmiş iki katlı evlerin olduğunu ortaya çıkardık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 HONAZ YENİ SOSYAL TESİS İÇİN İMZA ATTI
HONAZ YENİ SOSYAL TESİS İÇİN İMZA ATTI
 ORGANİZE TARIM BÖLGELERİ HAYATİ ÖNEMDE
ORGANİZE TARIM BÖLGELERİ HAYATİ ÖNEMDE