Buldan’da Elma Bereketi: Hasat Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Denizli’nin Buldan ilçesinin yüksek kesimlerinde elma hasadı başladı. Bu yıl verim ve kalite açısından üreticilerin yüzünü güldüren sezon, bölge ekonomisine de canlılık kattı

Buldan’da Elma Bereketi: Hasat Üreticinin Yüzünü Güldürdü

 

Denizli’nin Buldan ilçesinin yüksek kesimlerinde elma hasadı başladı. Bu yıl verim ve kalite açısından üreticilerin yüzünü güldüren sezon, bölge ekonomisine de canlılık kattı.

Buldan genelinde 2 bin 103 dekar alanda yapılan elma üretiminde, bu yıl yaklaşık bin 514 ton rekolteye ulaşıldı. Dekar başına ortalama 720 kilogram ürün alınan bölgede en çok Starking, Golden ve yerel elma çeşitleri yetiştiriliyor.

Şubat-Mart aylarında başlayan budama çalışmalarının ardından bakım, sulama ve ilaçlama süreçlerini tamamlayan üreticiler, sabahın erken saatlerinden itibaren hasada başladı. Süleymanlı, Kovanoluk, Yayla, Kaşıkçı ve Alandız mahallelerinde yoğun bir şekilde devam eden hasatta toplanan elmalar, kasalara doldurularak soğuk hava depolarına taşınıyor.

Üreticiler, 1100 rakımlı bölgenin toprak yapısı ve ikliminin elmalara özgün tat, aroma ve dayanıklılık kazandırdığını vurguluyor.

Buldan Yayla Mahallesi’nde elma üreticiliği yapan Mehmet Çetinkaya, bu yılın bereketli geçtiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu yıl iklim elma üretimi açısından çok güzel geçti. Yaklaşık 21 dönüm arazimizde Süperchleff, Arap Kızı, Fuji, Golden ve Grand Simit cinsi elma üretiyoruz. Topladığımız elmaları kasalara doldurarak buzhanemize koyuyoruz. Gelen alıcılara verdiğimiz gibi pazarlarda da satıyoruz. Allah bereketini versin.”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
27. Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali  PAÜ’lü Akademisyenin Sergisine Ev Sahipliği Yaptı
27. Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali PAÜ’lü Akademisyenin Sergisine Ev Sahipliği Yaptı
Öğrencilerin gözünden Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi
Öğrencilerin gözünden Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi