Reklamı Geç
Advert

844. Sudan Koyun Geçirme Yarışması Gerçekleştirildi

Denizli'nin Çal ilçesinde, UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Sudan Koyun Geçirme Yarışması, 49 çobanın katılımıyla gerçekleştirildi.

844. Sudan Koyun Geçirme Yarışması Gerçekleştirildi

 

Denizli'nin  Çal ilçesinde, UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan Sudan Koyun Geçirme Yarışması, 49 çobanın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

Aşağıseyit Mahallesi  Köprübaşı mevkisinde  Büyük Menderes Nehri kenarında gerçekleştirilen yarışlara Vali Hasan Karahan, Denizli Millet Vekilleri Dr. Sema Ramazanoğlu, Emin Haluk Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ve çok sayıda halk katıldı.

 

 

844 yıldır yapılan geleneksel hale gelen yarışmada Sudan koyun geçirmek için hızla toprak alandan gelen çobanlar, sürülerinden önce kendileri suya atladı. Daha sonra çıkardıkları seslerle koyunlarının da suya atlamasını bekledi. Bazı koyunlar çobanların arkasından suya atlarken; bazı sürülerde bulunan koyunlar ise geri döndü. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
PAMUKKALE’NİN ÇINARLARI GÖKYÜZÜYLE BULUŞTU
PAMUKKALE’NİN ÇINARLARI GÖKYÜZÜYLE BULUŞTU
27. Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali  PAÜ’lü Akademisyenin Sergisine Ev Sahipliği Yaptı
27. Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali PAÜ’lü Akademisyenin Sergisine Ev Sahipliği Yaptı