ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK PEKİ NASIL?

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK PEKİ NASIL?

Memleket Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Çağlayan’ın gündeme getirdiği elektrikli otobüs projesi şehirde geniş yankı uyandırdı.

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK PEKİ NASIL?
 
 
Memleket Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Çağlayan’ın gündeme getirdiği elektrikli otobüs projesi şehirde geniş yankı uyandırdı. 
 
 
Mahalli idareler seçimlerine sayılı günler kala ortaya koyduğu projelerle farkını hissettiren Memleket Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Çağlayan, Denizli'nin güneş enerjisi anlamında önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkate çekerek, enerjiyi doğru kullanıp şehre kazandıracak olduğu elektrikli otobüslerle ulaşımı zaman içerisinde ücretsiz hale getireceğini söyledi. “Denizli Türkiye’deki en çok güneş alan illerden bir tanesi” diyen Çağlayan, “Mevcut teknolojisi kullanarak güneş santralleri kurulabilir. Denizli’de asfalt yatırımları ile övünü…
[10:29, 27.03.2024] Gazete Mustafa: Denizli’de ulaşım ücretsiz olacak. Peki nasıl? İşte yanıtı
Memleket Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Çağlayan’ın gündeme getirdiği “elektrikli otobüs” projesi şehirde gelişi yankı uyandırdı. Çağlayan, “Yakın zamanda herkes ücretsiz ulaşım yapacak” dedi. 
 
 
Mahalli idareler seçimlerine sayılı günler kala ortaya koyduğu projelerle farkını hissettiren memleket Mahallesi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Çağlayan, Denizli'nin güneş enerjisi anlamında önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkate çekerek, enerjiyi doğru kullanıp şehre kazandıracak olduğu elektrikli otobüslerle ulaşımı zaman içerisinde ücretsiz hale getireceğini söyledi. 
 
DETAYLARI PAYLAŞTI
Çalışmanın detaylarını anlatan Çağlayan, “Elektrikli otobüs konusunda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Normal otobüsler bizlere bedava gelmiyor. Belirli bir maliyet çerçevesinde şehre kazandırılıyor. Geldiğimiz noktada çoğu otobüs yetersiz ve eski yenilemek gerekiyor. Türkiye'de yerli ve milli üretim yapan bir firma var. Üretilemn otobüslerin yüzde %90'ını Almanya'ya ihraç ediyor. Bu otobüsler 800 kilometreye kadar menzile çıkıyorlar. Bizim ilk planlarımız güneş enerji santralini 200 megavata çıkarmaktır. Bu olduğu zaman 3.5 milyon kilowat saat elektrik üretecek. Çok fazla radyasyon olduğu için Denizli'de bu potansiyelin üzerine çıkacağını düşünüyorum. 25 milyon kurulum maliyetini 3 yıl içerisinde çıkartıyor. Mazot almak zorunda değiliz. Elektriği kendimiz üretiyoruz. 
 
“DENİZLİDE PETROL ÇIKMIYOR”
Yakıt maliyetinin sıfırlanacağına dikkat çeken Çağlayan, “Bu otobüsler çevre dostu karbon salınımı olmuyor. Gelişen teknoloji ile birlikte menzilleri de çok artmış durumda. Öyle bir duruma geldiğimiz zaman aynı paraya bir dizel otobüs alıyorsun, ya da elektrikli otobüs alıyorsun. Denizli’de petrol çıkmıyor. Ancak elektrik iletildiği takdirde yakıt maliyeti sıfırlanıyor. Bu da doğal olarak taşımacılıktan ücret almamayı ön plana çıkartıyor. Yakın zamanda tüm filomuzu elektrikli otobüse çevirdiğimiz takdirde Denizli'de herkesi bedava taşıyacağız. 
 
ÖNCE MONORAY GELECEK
“Bizim sokaklarımız çok dar bazı noktalarda tramvay giremiyor” diyen Çağlayan, “Onun yerine monoray yapacağız. Sonrasında elektrikli otobüs devriye girecek. Bu sistem tamamen şehre entegre hale gelecek. İnsanlar bu sistemle ücretsiz şehir içinde seyahat edebilecek bu mümkün. Devlet eleman istihdamı için de para veriyor. Devlet ‘iki birim elektriğin bir bilimini satın alırım’ diyor. Eleman parasını devlet veriyor. Yakıt ve diğer masraflar da olmayınca üstüne para kazanıyoruz.  Tesisata yatırdığımız parayı da bedavaya gelecek. Dolayısıyla şehir ulaşımından vatandaşlardan neden para alalım” dedi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 HONAZ YENİ SOSYAL TESİS İÇİN İMZA ATTI
HONAZ YENİ SOSYAL TESİS İÇİN İMZA ATTI
 ORGANİZE TARIM BÖLGELERİ HAYATİ ÖNEMDE
ORGANİZE TARIM BÖLGELERİ HAYATİ ÖNEMDE